Werken in Ethiopië

Diverse functies in onze pluimveebedrijven

Ben je op zoek naar een baan of een interessante stage in de bio-industrie in het buitenland? Poultry Ethiopia biedt je deze kans! Met onze ervaring en kennis in de new business in Ethiopië leren we je op een concrete manier de kneepjes van het vak. Deze kennis dringt pas echt tot je door als je het ook ervaart. Poultry Ethiopia biedt je daarom een praktische baan of stage onder professionele begeleiding.

Wil je ook ondernemen in Ethiopië?

Neem contact met ons op

Voorzieningen

Kom je naar Ethiopië om alles uit je baan of stage bij een pluimvee- of veehouderij te halen? Een grote en spannende stap waar Poultry Ethiopia je graag in tegemoet komt. Zo verzorgen we je onderdak en halen we je op van het vliegveld. In je baan of stage bieden we je tal van mogelijkheden om te leren. Zoals het ondersteunen van management-cases, rondleidingen in de stad en het bezoeken van klanten en inwoners. Met alle mogelijkheden, maken we van je baan of stage een onvergetelijke tijd!

Ervaringen

“Het is goed voor je ontwikkeling om ook eens in een minder ontwikkeld land te kijken. Ik kreeg onderdak in een mooi huis en werd netjes opgehaald van het vliegveld. Vervolgens heb ik een vrije stage gelopen waarin ik verschillende optimalisaties wilde toepassen. Dit ging niet altijd vanzelf, want de mensen denken op een andere manier. Voor je persoonlijke ontwikkeling is het heel goed om ook na te denken over zaken als werkgelegenheid en pluimvee houden in een andere klimaat. Die zaken leer je niet in Nederland.”

-Thom Stelwagen

“Ik zou het iedereen aanbevelen om een keer in je leven naar Ethiopië te gaan. De mensen, de kansen op de markt en de andere zienswijze: het verandert je kijk op de wereld. In het Holland House waren de voorzieningen goed en school hielp met het leggen van contacten en het regelen van een visum. Management van kippen gaat in Ethiopië op een heel andere manier, dus hier moet je je eigen werkwijze op aanpassen. Toch moet je ook nieuwe dingen proberen te realiseren. Poultry Ethiopia verruimt je wereldbeeld en leert je de faciliteiten in Nederland des te meer waarderen.”

-Rinie de Koning

“Verwacht geen hightech pluimveehouderij, maar een leerzame kijk op de wereld. Een derdewereldland brengt andere uitdagingen met zich mee. Efficiëntie en werkgelegenheid gaan bijvoorbeeld niet altijd hand in hand, maar het is mooi om te zien dat er kansen liggen in Ethiopië voor de pluimveehouderij. De faciliteiten waren goed. Zo aten we tussen de middag bij Bert en Mariska en sliepen we ’s nachts in een hotel.”

-Dirko Bos

“Ethiopië is een groot opkomend land waar Nederlandse investeerders een grote rol in kunnen spelen. Tijdens mijn stage bekeek ik de financiële en politieke kant, maar keek ik ook naar dierengezondheid en personeelsmanagement. Wat opvalt is dat alles anders is dan Nederland, zoals de valuta en het klimaat maar ook zeker het personeelsmanagement. Werkgelegenheid is erg belangrijk. Juist omdat het zo anders is dan in Nederland, is het erg leerzaam!”

-Suzan Hopster